maanantai 17. huhtikuuta 2017

Asuntoesittely - elämys vai kurjuus?
Jo lukuisia vuosia asuntokauppaa tehneenä voisi jo kirjoittaa vaikkapa kirjan asuntoesittelyistä: niin ostajan, myyjän kuin välittäjänkin roolissa. Kahta samanlaista asuntoesittelyä ei ole – paitsi ne pirulliset nollanäytöt, jotka näin kevätauringon pilkistäessä alkavat olla mennyttä taantuman historiaa. Etukäteen välittäjä ei voi tietää, millainen asiakas näyttöön kävelee, mitä hän kysyy ja kommentoi ja mikä on lopputulos.

Näytöissä on erilaisia asiakkaita

Osa asiakkaista on ns. vieraskoreita ja kysyvät asiallisesti faktoja, jotka eivät käy esille esittelyssä tai esitteestä. Osa taas tulee morkkauslinjalla ja tavoitteena tehdä kaikkensa, että jokaisella esittelyyn tulleella on epämukava olo - tällaisessa tilanteessa tosin välittäjän rooli on tärkeä ja saada tilanne hoidettua fiksusti.
Osa tulee etsimään itselleen välittäjää: he kyselevät, seuraavat ja tekevät välittäjän työstä havaintoja.
Osa ei halua tulla yleisesittelyyn, vaan haluavat tutkia kohteen tarkasti ja sopivat yksityisesittelyn.

Näytöissä on erilaisia välittäjiä

Välittäjän työ on mielenkiintoista, koska et voi tietää, milloin olet kohdannut oikean ostajan, milloin fiiliksen tappajan vai oletko tällä kertaa ns. työhaastattelussa. Myös välittäjissä on eroja. On esitteen jakajia, jotka vain vilkuilevat kelloa ja toivovat, että näyttö olisi pian ohi. On puheliaita, avuliaita, jotka haluavat auttaa ja antaa lisäinfoa jokaiselle katsojalle. On (liiankin) päälle hyökkääviä, jotka eivät malta pitää vakan alla hypermyynnin salojaan, vaan ovat päättäneet juuri tällä näytöllä myydä kohteen sopivimmalle saaliille.

Mitä merkitystä on välittäjällä?

Mikä on mielekkäämpää kuin olla apuna uuden kodin, uusien toiveiden ja haaveiden täyttämisessä mukana.
Toki tilanteisiin liittyy monesti avioeroja, kuolemantapauksia tai tarpeet vain ovat muuttuneet ja tavoite saada sen myötä uudesta kodista entistä pienempi tai isompi paikka haaveille ja toiveille.
Kaikissa tilanteissa kyse on kuitenkin uuden elämän, uuden lehden kääntämisestä omassa elämässä. Aina löytyy ns. valoa putken päässä, vaikka juuri sillä hetkellä elettäisiinkin hyvin vaikeaa tilannetta kotona tai sisimmässä. Välittäjä on juuri se taho, joka auttaa tämän uuden valon ja haaveen toteuttamisessa. Ota rohkeasti yhteyttä – me olemme olemassa sitä varten. Onkin oivallista lopettaa juttuni Sandor Marain mietelauseeseen:

”Kun näen asuntoilmoituksia, tunnen levottomuutta ja pulssini kiihtyy.

Ajattelen: Tartu hattuusi ja riennä oitis katsomaan sitä asuntoa, jossa viimein löydät kotisi!”

1 kommentti:

Uusi vuosi - uudet kujeet

Uusivuosi on perinteisesti suomalaisten lupausten aikaa. Uudenvuoden tinoja valettaessa luvataan jotain – joku lupaa olla tupakatt...