keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Muistoja vai unelmia


Asuntonäytöillä käytiin takavuosina ahkerasti etsimässä sisustusideoita ja kurkkaamassa, miten naapuri on oman asuntonsa sisustanut. Haettiin ideoita omaan rakentamiseen tai remontointiin. Osa oli kiinnostunut sisustamisesta ja stailaamisesta, osa myös sisustuksen bloggareita.Mitä koti kertoo?
Koti on hyvin henkilökohtainen alue. Kun koti tulee myyntiin, kodin intiimi interiööri pitäisi saadakin häivytettyä pois. Välittäjän näkökulmasta koti tulisi ”siivota” myyjän henkilökohtaisista tavaroista. Ostajan tulisi pystyä kuvittelemaan omat huonekalunsa, perheensä ja arkensa uuteen kotiin.
On vaikeaa luopua omasta kodista, jos tunteet ovat pinnalla ja luopumisen tuska on suurta. Koti, joka saattaa olla täynnä vuosikymmenien muistoja - sisältäen sekä iloja että suruja.

Kiinteistönvälittäjänä haluankin antaa ohjeen myyjälle: Käy läpi henkinen luopuminen kodistasi, ennen kuin päätät laittaa asuntosi myyntiin. Kuvittele jo omat huonekalusi, perheesi ja ystäväsi uuden kotisi ympäristössä. Tämä helpottaa vanhasta kodista luopumista.
Mitä kodin tulisi kertoa?
Ostaja kuvittelee itsensä uuteen kotiin. Hänellä ei ole vielä tunnesiteitä asuntoon, mutta hän yrittää kuvitella, tunnustella, maistella – olisiko tämä hänen uusi kotinsa? Ostajaa ei niinkään kiinnosta kodin menneisyys vaan kodin tulevaisuus. Ostaja rakentaa aina tulevaisuutta ja omaa uutta elämäänsä etsiessään kotia. Ostaja tulee parhaimmassa tapauksessa näyttöön mittanauhan kanssa, varmistamaan, mahtuuko hänen piironkinsa tai lempinojatuolinsa sopivaan paikkaan.

Kiinteistönvälittäjänä roolini ostajalle on lähinnä mielikuvien luominen. Faktat saadaan jo netti-ilmoituksesta, ensikuvitelmaa ammattikuvaajan kuvista netistä ja varsinainen asumisen tunnelma tullaan varmistamaan paikan päälle. Tämä on sitä mielekkäintä työtämme, myyjän kanssa vanhoista muistoista luopumista ja ostajan kanssa tulevaisuuden mielikuvien, uusien unelmien luomista. Siksi olemme olemassa ja palvelemassa.

Kuten eräs kollegani sanoi, ostaja tulee paikan päälle vain siksi, että hän aistii fyysisesti asunnon tunnelman  – sen, mitä hyvistäkään kuvista ei pysty saamaan irti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi vuosi - uudet kujeet

Uusivuosi on perinteisesti suomalaisten lupausten aikaa. Uudenvuoden tinoja valettaessa luvataan jotain – joku lupaa olla tupakatt...