torstai 3. elokuuta 2017

SADETTA VAI AURINKOA?

Tänä kesänä sataa, sataa ja sataa. Välittäjän näkökulmasta mietitään aina hyviä säitä esittelyaikoja suunniteltaessa. Näyttääkö koti paremmalta auringonpaisteella kuin sateella?

Heräsin aamulla ukonilmaan ja salamointiin. Ilma oli kaunis katsella, vaikkakin pelottava kuunnella. Asiakas ei varmasti lähde ukonilmalla asuntonäyttöön – oletetaan.
Valitettavasti emme voi Suomen säälle mitään. Asuntonäytöt pidetään, satoi tai paistoi.Toisaalta sade?

Toisaalta ostaja näkee asunnon myös pimeällä, sateisella säällä – sehän taitaa olla Suomessa kuitenkin se yleisin kotisää. Joten tulevan kodin tulee näyttää hyvälle myös sateella. Ostaja voi kuvitella istuvansa hyvän kirjan tai lehden ääressä siinä kodin parhaassa nojatuolissa – tai vain lepäillä sohvalla ja kuunnella hyvää musiikkia. Ei ole kiire minnekään, ei ole pakko lähteä ulos.Toisaalta aurinko?

Auringonpaisteessa asunto on raikas, ilmava ja kutsuva. Auringonpaisteella ostaja voi kuvitella itsensä terassille tai parvekkeelle aamukahville tai hyvälle päivälliselle – tai vain istuskella ja katsoa maisemaa. Toisaalta auringonpaiste tuo esiin jokaisen pölyhiukkasen, pesemättömät ikkunat, peilit ja lattiat. Aurinko on oikeastaan hyvin paljastava – kaikki seinäpintojen epätasaisuudet ja liat näkyy kirkkaalla auringonpaisteella häpeilemättä.

Välittäjä myy – satoi tai paistoi

Välittäjän rooli on myydä asunto. Asunnon parhaat puolet on saatava esiin satoi tai paistoi. Se fiilis, mikä tulee asuntoon astuttaessa sisään, on se tärkein – ei ilma. Kuvista näkee paljon, mutta kuvista tai videoista ei koe sitä fiilistä, jonka kokee asuntoon sisään mentäessä. Ensimmäiset viisi sekuntia – ne ovat ne tärkeimmät. Ne luovat ensivaikutelman kokonaisuudesta: valoisuudesta, kodikkuudesta, sisäilmasta, huonejärjestyksestä. Sateesta tai paisteesta huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi vuosi - uudet kujeet

Uusivuosi on perinteisesti suomalaisten lupausten aikaa. Uudenvuoden tinoja valettaessa luvataan jotain – joku lupaa olla tupakatt...