tiistai 10. lokakuuta 2017

MITEN ON PARAS TAPA ASUA – OSA 2: PIENEN TONTIN ELÄMÄÄ


Seinäjoen Pruukinrannassa, asuntomessualueella, on tontti, jonne rakentuu 6 erillisomakotitaloa. Taloista yksi on valmis, toinen rakenteilla. Neljä muuta tonttia: kaksi tonttia varattu, kaksi vielä tällä hetkellä vapaana. Jokainen saa suunnitella oman talonsa oman näköisekseen sisältä.

Ulkopuolen osalta on tietyt edellytykset talon sijaintien, ikkunoiden ja väritysten osalta. Talossa näyttävät ikkunat, joista valo ja maisemat avautuvat upeasti. Ulkoväritykset voivat olla harmaan eri sävyjä – valkoisesta tumman harmaaseen. Jokaisella on kahden auton katos talon edessä. Väliin jää atriumpiha, jonka jokainen voi toteuttaa omalla haluamallaan tavalla – tai ostaa pihasuunnittelun ja vaikkapa toteutuksenkin rakentajalta.Neljä nyt myynnissä olevaa taloa rakentuvat Jetta-talon avaimet käteen -periaatteella. Talot on suunnitellut Jetta-Talon arkkitehti. Kalusteina tulee olemaan Topi-Keittiön laadukkaat kalusteet, jotka voit itse valita Topin valikoimista. Lattia- ja seinäpintamateriaalit saat itse valita. Huoneistoala talossa on 108 m2, neliöt on tehokkaasti suunniteltu ja niihin sopii reilusti kolme makuuhuonetta.

Kohde on herättänyt paljon kiinnostusta. Pruukinranta arvostettuna alueena ja Kyrkösjärven upeat järvimaisemat ja lenkkipolut koukuttavat ostajaa. Paikka on upea ja jos satut olemaan töissä Keskussairaalassa, työpaikka on kävelymatkan päässä. Törnävän palvelut ja jokirantamaastot ovat kaikki ulottuvilla. Keskustaan on matkaa vain kolme kilometriä.


Entä se tontti?

Tontti puhuttaa ihmisiä. Tonttien koot ovat luokkaa 430-540 m2. Etelä-Pohjanmaan omakotirakentamisessa tämä on uutta. Ei olla totuttu siihen, kun ”pitää olla vähän suurempaa ja leviämpää kuin naapurilla”. Neuvotellessani rakentajien kanssa tästä kokonaisuudesta, jopa osa rakennusliikkeiden edustajista olivat skeptisiä, miten tällainen voisi kiinnostaa eteläpohjalaisia. ”Mielenkiintoista”, sanoi yksi rakennusliikkeen edustaja, ”mutta mennee vielä vuosia, ennen kuin tämä vie itsensä läpi tällä seudulla”.

Eniten puhutti pieni tontti. Miten 430-540 m2 tontille voi mahtua noin paljon? Ei jää tilaa itse tontille. Pohdin asiaa itseksein ja mietin omakotiasujia, joita olen vuosia välittäjän roolissa kuunnellut. Suurin ongelma omakotitalon pidossa ja suurin syy omakotitalon myyntiin on yleensä juuri SE LIIAN ISO TONTTI. On paljon nurmikonleikkuuta, puita, pensaita, kitkemistä, harjaamista jne. Vie paljon aikaa ja vaatii kuntoa pitää tontti hyvännäköisenä. Ymmärrän tämän ongelman erittäin hyvin.

Kysyntä ja tarjonta – kohtaavat?

Jos ongelmana on iso tontti, silloin ratkaisu on pieni tontti. Kuitenkin oma piha, oma talo, oma autokatos ja varasto sekä oma tienhaara. Kniipinkujan omakotitalot ovat tulevaisuutta. Toteutamme ensiaskeleen siihen suuntaan. Kyse ei ole taloyhtiöstä: ei ole yhtiökokouksia, yhtiövastikkeita, yhteisiä lämmönjakeluhuoneita tms. Kaikki on omaa. Tontin voi joko vuokrata tai ostaa – miten haluat.

Seinäjoki on edistyksellinen kaupunki  - jota monesti myös verrataan etelän isoihin kaupunkeihin. Myös tässä olemme edistyksellisiä. Kiitos Seinäjoen virkamiehille, jotka ovat mahdollistaneet tällaisen asumismuodon toteutuksen. Tällekin tontille alun perin oli kaavoitettu perinteisesti paritaloja. Onneksi näin ei toteutettu. Tervetuloa Kniipinkujalle!


Tarjoamme pari kivaa rahanarvoista tarjousta tähän kohteeseen:

VÄLITYSPALKKIOTARJOUS: Jos sinulla oma asunto myymättä ja olet kiinnostunut tästä kohteesta, tarjoamme sinulle oman asuntosi myyntivälitystyön puoleen hintaan normipalkkiohinnoista! MIn. 3.000,- (sis.alv). 

Tarjous koskee 5.10.-31.10.2017 aikana tehtyjä, uusia toimeksiantoja. Soita ja kysy lisää: p. 040 150 4444 tai laita sähköpostia: seinajoki@huom.fi.RAHOITUSTARJOUS: Nordea tarjoaa rahoituksen tähän kohteeseen: 12 kk Euribor + max 0,9 % marginaali (vakuuksista riippuen neuvoteltavissa). Lainan järjestelypalkkio 300,- (norm. 0,4 % lainan määrästä). 
Kysy lisää: p. 040 150 4444 tai seinajoki@huom.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORKEAT ASUMISKULUT - ELÄMISEN LAATUA VAI EI

Saadaanko korkeilla asumiskuluilla elämisen laatua? Näin usein ajatellaan, mutta onko se totta? Tuovatko isot asumiskustannukset laatua...