keskiviikko 20. syyskuuta 2017

MITEN ON PARAS TAPA ASUA - TALO JOEN RANNALLA

Mikä tekee kodista kodin, lämminhenkisen, kodikkaan ja tunnelmallisen?
Tässä blogikirjoituksessani kommentoin myynnissämme olevia kohteita, joissa kodin tunnelma tulee kauniisti ja lämpimästi esille.

Jokirantatalon tunnelmaa.

VALOA, AVARUUTTA JA KAUNIITA MAISEMIATässä kodissa on satsattu valoisuuteen, avaruuteen ja kauniin maiseman esilletuomiseen.
Omistajat ovat viihtyneet kodissaan vuosikausia ja remontoineet sitä hyvällä maulla ja laadukkaalla työnjäljellä. Kodin sisustaminen ja tarkka käden jälki näkyvät remontin tuloksena ja jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu. Sisustuksella kodista saadaan eri tyylinen – sisustustyylistä riippuen. Nämä kuvat ovat sisustustyyliltään modernia, selkeää, mustavalkoista. Kotiin sopii myös erittäin hyvin romanttinen, ranskalaistyylinen sisustus. Puitteet antavat siihen mahdollisuudet.
Upea maisema kruunaa tämän kodin näkymät íkkunoista. Tauluja ei tarvita seinillä, vaan ikkunamaisemat toimivat tauluina. Silmä lepää luonnossa ja jokimaisemassa. Tontti laskee joelle päin ja talo jää näin ollen huomattavasti joen pintaa korkeammalle. Joki kaartaa juuri talon kohdalla ja näin ollen jokimaisema jatkuu upeana jatkumona, jolloin katse kantaa veden myötä kauas. Näkymä on rauhoittava. 

KODIN ARVO – MITEN SEN VOI LASKEATätä näkymää on vaikea arvioida rahassa. Talon hinta muodostuu aina teknisestä arvosta ja tontin arvosta. Mutta se, miten itse kukin arvostaa ikkunoista näkyvää maisemaa, sitä ei pystytä suoraan rahassa mittaamaan. Se on elämän arvostus -kysymys. Joku arvostaa kodin sijaintia: lähellä keskustaa, kotia tai kauppaa. Toinen taas arvostaa omaa rauhaa ja etäisyyttä naapureista. Kolmas voikin arvostaa tontin kokoa tai nurmikkoalueen osuutta tontissa. Neljännelle tärkeintä voi olla yhteisöllinen katu, jonka asukkaat järjestävät aktiivisesti yhteisiä illanviettoja. Kodin arvoa ei voida mitata vain teknisillä ominaisuuksilla.
Tämä koti sijaitsee kyläkeskuksen läheisyydessä, hyvien tieyhteyksien päässä. Mm. koulu, kauppa, kirkko ja liikuntahallit ovat lähes kaikki kävelymatkan päässä. Tontilla on oma rauha, sillä näköyhteyttä naapureihin ei juurikaan ole. Tontissa on kokoa noin 2000 m2 ja nurmikkoalueen hoitoa vain kohtuullisessa määrin. Etäisyydet kaupunkien keskuksiin ovat 25-45 minuutin päässä. Tässä kodissa on mahdollisuus asua ympärivuotisesti edullisesti. Koti lämpenee maalämmöllä ja joka huoneessa on miellyttävä lattialämmitys. Tämä koti sopii sekä kodiksi että vapaa-ajanasunnoksi.

Katso lisää tästä ihanasta kodista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi vuosi - uudet kujeet

Uusivuosi on perinteisesti suomalaisten lupausten aikaa. Uudenvuoden tinoja valettaessa luvataan jotain – joku lupaa olla tupakatt...